Nabewerking: eenvoudig schroefdraad aanbrengen

FDM wordt vaak gebruikt voor functionele prototypen. Delen worden geassembleerd geprint, maar het komt regelmatig voor dat onderdelen - zoals behuizingen - regelmatig geopend moeten worden. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van traditionele verbindingen als schroeven en bouten. Hierbij is schroefdraad modelleren vaak een opgave op zich. Schroeven ‘strippen’ vaak hun uitsparingen. Maar er is een manier om makkelijker duurzame bevestigingen in uw onderdeel te krijgen!

Door middel van een extra stap in de nabewerking brengen we zogenaamde ‘inserts’ aan in uw modellen. Dit zijn messing inzetstukken voorzien van schroefdraad. Deze inserts worden door hitte in uw model gesmolten, waardoor ze zich permanent verbinden. Uw onderdelen stevig vastschroeven, of regelmatig in- en uit elkaar halen? Geen enkel probleem!

Praktisch

Om uw modellen van inzetstukken te kunnen voorzien, voorziet u uw tekening van een cilindrische uitsparing. De maten van deze uitsparingen zijn afhankelijk van de gewenste maat schroefdraad. Deze uitsparing heeft een minimum wanddikte nodig om kromtrekken bij het aanbrengen van de inserts te voorkomen. Tevens zorgt dit er voor dat de verbindingen maximaal belast kunnen worden.

Draad maat (metrisch)InbouwdiepteInbouwdiameterMinimumwanddikte
M34.8mm4mm1.5mm
M3.55.1mm4.8mm1.5mm
M48mm5.6mm1.8mm
M59.6mm6.4mm2mm
M612.9mm8mm2.2mm


Inserts kunnen worden toegepast in alle met FDM verwerkte thermoplastische kunststoffen, waaronder ABS+, PolyCarbonaat (PC), ASA , Nylon (PA 12) en Ultem.

Meer weten of in uw model laten plaatsen?

Vraag offerte aan via ons formulier en geef bij de opmerkingen aan dat uw model voorzien dient te worden van inserts. Uw onderdelen worden dan door ons voorzien van deze inzetstukken, en aan u klaar voor gebruik geleverd!

Er zijn geen tags voor dit bericht.

Posted by Neil

Als drijvende kracht achter Parts On Demand heeft Neil een passie voor het ontwikkelen, produceren en testen van ideeën die aan het voorfront van technologische ontwikkeling staan.

Gerelateerde berichten:

Meteen offerte aanvragen om
jouw 3D-print te laten produceren?