Organen 3D-Printen?

Het jaar is bijna om! Maar maak je geen zorgen, ook volgend jaar staan we weer voor je klaar. Vanaf 3 januari. Vanaf 23e december nemen we een paar dagen vakantie. Wil je jouw bestelling nog dit jaar in huis hebben? Snappen we, maar: bestel dan voor 10 december.

Het 3D-Printen van echte organen is op dit moment nog toekomstmuziek. Desondanks maakten wij voor 3D-MD uit Nijmegen deze modellen van een tweetal aorta’s.

3D-MD gebruikt de data van CT-Scans om inwendige organen, botten en wervels 1:1 virtueel te reconstrueren. In nauwe samenspraak droegen wij zorg voor het 3D-Printen van een tweetal aorta’s.

Deze modellen kunnen onder andere door chirurgen gebruikt worden om mogelijke obstakels bij een operatie preventief te signaleren. Door 3D-Printen kunnen de complexe vormen van dergelijke organen relatief eenvoudig vervaardigd worden.

In de video wordt het productieproces van een dergelijk model in beeld gebracht: van het daadwerkelijke printen en oplossen van supports tot nabewerken en uiteindelijk model.

Er zijn geen tags voor dit bericht.

Posted by Neil

Als drijvende kracht achter Parts On Demand heeft Neil een passie voor het ontwikkelen, produceren en testen van ideeën die aan het voorfront van technologische ontwikkeling staan.

Gerelateerde berichten:

Meteen offerte aanvragen om
jouw 3D-print te laten produceren?