PA11 Carbon Fibre

Ben jij op zoek naar een nóg sterker materiaal, dan zoek je naar PA11 Carbon. De menging van koolstofvezels en PA11-kunststof blijkt dé ideale formule voor sterke onderdelen! Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Op zoek naar nog sterkere onderdelen? Dat is nét waarom wij het assortiment hebben uitgebreid met PA11 Carbon (CF). Dit materiaal is een mix van onze standaard PA11 met carbon vezels. Uit test resultaten blijkt dit een beresterke combinatie. Het heeft 7x de sterkte van normaal PA11.

Het materiaal is stijver, harder en sterker in de trekrichting. Ook is het bestand tegen hogere temperaturen. Onderdelen gemaakt van PA11 CF zullen minder snel vies worden door de resistentie van het materiaal. Nabewerkingen als fijn slijpen en polijsten zijn wel mogelijk. PA11 CF kan op veel gebieden toegepast worden, zo kan het net wat meer zekerheid bieden voor zwaardere industriële toepassingen dan regulier PA11, maar ook voor onderdelen die aan hogere temperaturen worden blootgesteld. Denk hierbij aan robotarmen die in afkoelende ovens moeten. Daarnaast kan het, met zijn hogere resistentie, ook een betere oplossing zijn voor industrieën waarin veel gebruik van chemicaliën plaatsvindt. Kortom, het biedt op alle vlakken meer zekerheid en oplossingen.

Er zijn geen tags voor dit bericht.

Posted by Menno

Gerelateerde berichten:

Meteen offerte aanvragen om
jouw 3D-print te laten produceren?