R&D Nieuws: Carbon Lightweight

Je kende Carbon 11 al. Ons supersterke materiaal. Maar stilstand is achteruitgang, dus zijn we in het geheim verder blijven ontwikkelen. Een tipje van de sluier: de evolutie van Carbon 11 is Carbon Lightweight!


Waarom?


Oké, je bent nieuwsgierig. Snappen we. De reden van deze specifieke doorontwikkeling is het feit dat veel van de toepassingen voor Carbon 11 in de robotisering liggen. Naast sterkte is gewichtsreductie van onderdelen daar een belangrijk aspect. Want ook wij weten: minder gewicht betekent snellere machines.


En dat we die gewichtsreductie hebben weten te realiseren komt doordat in Carbon LW niet alleen carbonvezeltjes te vinden zijn, maar ook glasbubbeltjes. Dat zijn superkleine glasbolletjes die hol zijn. Dat betekent een gewichtsbesparing van bijna 30% in vergelijking met zijn voorganger. Zelfs ten opzichte van PA12 kun je een flinke gewichtsbesparing behalen: 20%!


Daarnaast is het bestand tegen hoge temperaturen én thermisch stabiel. Het is een van de meest nauwkeurige kunststoffen die er voor SLS 3D-printen te vinden is.


De komende tijd testen we Carbon LW, en het zal op den duur Carbon 11 vervangen. Wil je eens een sample ontvangen? Neem dan contact met ons op – we vertellen je graag meer!


Er zijn geen tags voor dit bericht.

Posted by Neil

Als drijvende kracht achter Parts On Demand heeft Neil een passie voor het ontwikkelen, produceren en testen van ideeën die aan het voorfront van technologische ontwikkeling staan.

Gerelateerde berichten:

Meteen offerte aanvragen om
jouw 3D-print te laten produceren?