R&D Nieuws: Premium Vapor Polishing

Als je denkt dat je het beter weet, laat het dan maar zien. Toch? Onze poederhelden dromen in en over poeder en maken die dromen natuurlijk het liefst waar. En daar zijn wij bij Parts On Demand heel blij mee. Waar ze nu mee bezig zijn? Premium Vapor Polishing.

We zien je denken: ??! Premium Vapor Polishing - we claimen de afkorting PVP gelijk maar - is een oppervlaktebewerking speciaal voor de voedselverwerkende industrie en de machinebouw. Daar is nu eenmaal regelmatig behoefte aan oppervlakken die helemaal gesloten zijn, geen vuil opnemen en makkelijk schoon te houden zijn.


Natuurlijk kon dat al met 3D-printen, alleen kostte het nog best wat moeite. Veeleisende nabewerkingen - zoals shotpeenen - en coatings zorgden al voor een glad resultaat. Maar onze helden droomden van een betere manier!


En die betere manier hebben we achter de schermen uitgewerkt in ons laatste R&D- project: PVP – Premium Vapor Polishing.


Met een voedselveilig oplosmiddel lossen we een heel dun laagje van het oppervlak op. Daardoor ontstaat een glad, glanzend en gesloten oppervlak. Dat neemt dus geen vuil meer op en is makkelijk schoon te maken. Door dit proces verdicht het oppervlak en wordt het sterker dan een onbehandeld oppervalk. CIP-proof! Speciaal voor de voedselindustrie.


We zijn druk bezig met het bouwen van een machine voor dit proces. Daardoor is de nabewerking straks consistent en ook geschikt voor grote series onderdelen. Zoals je van ons gewend bent.


Straks als eerste gebruik maken van deze nieuwe techniek? Meld je aan voor het bèta programma – dan kun je jouw files opsturen en maken we een sample van jouw parts. Met PVP! Ja, On Demand.

Er zijn geen tags voor dit bericht.

Posted by Neil

Als drijvende kracht achter Parts On Demand heeft Neil een passie voor het ontwikkelen, produceren en testen van ideeën die aan het voorfront van technologische ontwikkeling staan.

Gerelateerde berichten:

Meteen offerte aanvragen om
jouw 3D-print te laten produceren?