Fused deposition modeling

Nauwkeurige onderdelen in verschillende, industriële kunststoffen

Een high-end machinepark met onder meer FDM productie printers. Dat vertelden we al. Fused Deposition Modeling betekent dat een draad kunststof wordt omgesmolten in lagen. Deze lagen worden op elkaar gelegd tot de uiteindelijke vorm van een product.

Beter dan andere technieken is FDM in staat om sterke onderdelen van een breed arsenaal aan materialen te produceren. En het is dé techniek met de grootste nauwkeurigheid. De grote reproduceerbaarheid - zeker ten opzichte van technieken als SLS en SLA - zorgt ervoor dat producten consistent zijn, zelfs als ze van verschillende bestelmomenten komen. Hierdoor is de technologie uitermate bruikbaar voor prototypen, en biedt het direct kansen voor serieproducten, kleine én grote series.

Met onze printers gebruiken we speciaal ontwikkelde kunststoffen. Bij die ontwikkeling spelen we zelf een belangrijke rol en deze kunststoffen zorgen voor superieure sterkte en afwerking van onderdelen. En dit maakt ook productie voor veeleisende industrieën als lucht- en scheepvaart, medische- en voedselindustrie of automotive mogelijk.

Kom maar op.