Materialen

Ook dát materiaal voor uw toepassing
3D-printen kent oneindig veel toepassingen. En daarmee kan de expert - wij dus - oplossingen maken die 'tailor-made' zijn voor jouw specifieke applicatie. Daarom vind je bij Parts on Demand een breed arsenaal aan materialen. Met enige trots - nee hoor, grote trots - verwerken we uitsluitend industriële kunststoffen waar we zelf een dikke vinger in de pap hebben: klaar voor elke uitdaging, geschikt voor de 'echte' wereld.

FDM - ABS-M30


Deze ABS versie is speciaal ontwikkeld voor 3D-printtoepassingen. Dit materiaal kenmerkt zich door betere verbinding tussen de lagen, stabiliteit en afwerking. Met als resultaat een sterk product, of het nu gaat om prototypes of eindproducten.

Treksterkte 36 MPa Kerfsterkte (Izod) 139 J/m
Rek bij breuk 4% Kleur Ivoor, Wit, Zwart, Rood, Blauw
Buigsterkte 61 MPa Verwekingspunt 96°C

Meest gebruikte materiaal op 3D-productiesystemen, geschikt voor 24hrs spoedopdrachten. Optioneel beschikbaar in ESD7 antistatische variant. Modellen met een wanddikte groter dan 4,5mm worden door onze software automatisch voorzien van een inwendig raster. Zo besparen we kosten, gewicht en materiaal, zonder in te boeten aan sterkte.

vanaf
0,29 /cm3ex. machinekosten en bewerkingen

FDM - Polycarbonaat (PC)


Polycarbonaat is een veelzijdige kunststof. Het is uitermate geschikt voor gebruiksonderdelen door de hoge (trek)sterkte en slagvastheid. Beschikbaar met ISO 10993 USP Class VI certificatie voor gebruik in medische- en voedselindustrie.

Treksterkte 68 MPa Kerfsterkte (Izod) 53 J/m
Rek bij breuk 4,8% Kleur Wit, Semi-transparant
Buigsterkte 104 MPa Verwekingspunt 138°C

Modellen met een wanddikte groter dan 4,5mm worden door onze software automatisch voorzien van een inwendig raster. Zo besparen we kosten, gewicht en materiaal, zonder in te boeten aan sterkte.

Vanaf
0,49 /cm3ex. machinekosten en bewerkingen

FDM - Nylon (PA12)


Een van de meest duurzame FDM materialen. Zeer goed bestand tegen, ook herhaaldelijk, buigen en daardoor uitermate geschikt voor press- en snap-fits. Ook staat het zijn mannetje in chemische milieus.

Treksterkte 48 MPa Kerfsterkte (Izod) 200 J/m
Rek bij breuk 30% Kleur Zwart
Buigsterkte 69 MPa Verwekingspunt 82°C

Modellen met een wanddikte groter dan 4,5mm worden door onze software automatisch voorzien van een inwendig raster. Zo besparen we kosten, gewicht en materiaal, zonder in te boeten aan sterkte.

Vanaf
0,59 /cm3ex. machinekosten en bewerkingen

FDM - ULTEMTM 9085


ULTEMTM 9085 is een high-end materiaal dat uitgelezen kansen biedt voor de productie van hoogwaardige onderdelen. Met een uitzonderlijk hoge kracht-gewicht ratio biedt het weerstand tegen vuur, rook en toxische milieus (FST gecertificeerd). Door deze unieke eigenschappen vindt het zijn weg in veeleisende gebieden als luchtvaart, defensie en scheepvaart.

Treksterkte 72 MPa Kerfsterkte (Izod) 106 J/m
Rek bij breuk 5,9% Kleur Zwart, bruin
Buigsterkte 115 MPa Verwekingspunt 167°C

Grootste trek- en buigsterkte. Modellen met een wanddikte groter dan 4,5mm worden door onze software automatisch voorzien van een inwendig raster. Zo besparen we kosten, gewicht en materiaal, zonder in te boeten aan sterkte.

Vanaf
0,98 /cm3ex. machinekosten en bewerkingen

SLS - Nylon


Het ruwe materiaal SLS Nylon (PA2200) heeft een witte poedervorm. Na het sinteren, is de afwerking van modellen licht korrelig zonder grove laagvertekening zoals FDM kan geven. Afhankelijk van de wanddikte is dit materiaal flexibel (wand ±1 mm) tot zeer sterk (±6 mm). SLS Nylon wordt alleen verwerkt in het wit. Dit materiaal leent zich voor legio toepassingen.

Treksterkte 48 MPa Kerfsterkte (Izod) 32,8 J/m
Rek bij breuk 24% Kleur Wit
Buigsterkte 247 MPa Verwekingspunt 75°C

Sterk en flexibel materiaal voor SLS verwerking. Kan niet voorzien worden van inwendige structuur, tenzij het poeder verwijderd kan worden.

Vanaf
0,4 /cm3ex. machinekosten en bewerkingen